Gratis informatiemiddag voor secretarissen bezwarencommissies

Als secretaris van een bezwaarschriftencommissie kom je regelmatig in aanraking met (juridische) dilemma’s en uitdagingen. Zo wordt verwacht dat je op de hoogte bent en blijft van actuele bestuursrechtelijke regelgeving en recente jurisprudentie op uiteenlopende beleidsterreinen. De secretaris vervult een belangrijke rol in het tot stand brengen van een adequaat en kwalitatief goed juridisch advies. Tegelijkertijd wordt tegenwoordig meer aandacht gevraagd voor oplossingsgericht afdoen van bezwaren in plaats van proceduregericht werken.

Pro Facto ondersteunt en adviseert bestuursorganen bij lastige juridische kwesties en regelmatig (tijdelijk) zorg draagt voor het secretariaat van bezwaarschriftencommissies. Het lijkt ons nuttig en interessant om met noordelijke secretarissen van gedachten te wisselen over de uitdagingen die zij tegenkomen in hun werk en hierover ervaringen en best practices uit te wisselen.

Daarom nodigen wij jou graag uit:

Wanneer? Donderdag 12 april 2018
Hoe laat? 14.00-16.00 uur met aansluitend een borrel
Kosten: geen

De bijeenkomst zou gehouden worden in ons prachtige pand aan de Ossenmarkt in Groningen, maar wegens de grote belangstelling wijken we uit naar de 'Boerenbox' in het Noordlease Stadion (Boumaboulevard 41, Groningen).

Prof. dr. Heinrich Winter (hoogleraar Bestuurskunde RUG en directeur van Pro Facto) informeert jullie over de nieuwste ontwikkelingen rondom de informele afhandeling van bezwaarschriften. Mr. dr. Arnt Mein (lector Legal Management Hogeschool van Amsterdam) doet bij de gemeente Amsterdam en omliggende gemeenten onderzoek naar de oplossingsgerichte behandeling van bezwaarschriften; hij deelt zijn ervaringen graag met jullie.

De rest van de middag vullen de aanwezigen zelf in. Welke best practices wil je delen met je collega’s? En welke dilemma’s/problemen (of beter: uitdagingen) kom je tegen in het werk? Samen komen we tot inzichten en oplossingen!

We sluiten af met een gezellige borrel.

Aanmelden kan bij Marianne Bouwland (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Zoeken