Pro Facto ondertekent Charter Diversiteit

Pro Facto ondertekent Charter Diversiteit

Diversiteit en inclusie zijn van grote meerwaarde voor Pro Facto. Diversiteit kan gaan over verschillende gebieden (dimensies), bijvoorbeeld arbeidsvermogen, etnisch-culturele diversiteit, gender, leeftijd en LHBTI+. Voor ons is het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en erbij hoort. Dat gaat over ons personeel, maar daarmee ook over ons werk. Verschillende perspectieven vanuit de hele samenleving zijn belangrijk voor ons onderzoek, advies en onderwijs voor (semi-)overheden die werken voor die samenleving.

Om diversiteit en inclusie te stimuleren hebben we een werkgroep diversiteit en inclusie gevormd: Niko, Marieke, Joachim en Tinka gaan hiermee aan de slag. Dinsdag 28 maart gingen we naar Hoogezand om op het congres ‘Bruggen bouwen’ van Noorderlink het Charter Diversiteit van SER Diversiteit in Bedrijf te ondertekenen. Met het ondertekenen van het Charter geven we aan diversiteit en inclusie actief te gaan bevorderen.

Wij hebben in het Charter dit doel gesteld:

Het diverser en inclusiever maken van ons personeelsbestand en daarmee ons werk op alle dimensies, onder andere sekse, arbeidsvermogen, afstand tot de arbeidsmarkt (breed), leeftijd, lhbti+ en migratieachtergrond. Daarbij focussen we op het aantrekken en behouden van meer medewerkers met een niet-Europese migratieachtergrond. Dit doen we onder meer door vóór eind 2027 minimaal twee nieuwe medewerkers in dienst te hebben die divers zijn op één of meer dimensies, liefst met een niet-Europese migratieachtergrond.

De komende tijd stellen we een plan van aanpak op om inclusie en diversiteit concreet te maken.

Klik hier voor ons complete Charter. Lees hier meer over diversiteit en inclusie bij Pro Facto.

Pro Facto zoekt jou!

Wij zoeken nieuwe collega‘s!  

Spreekt ons bedrijf en ons werk je aan? En zie jij jezelf daaraan bijdragen? Klik hier of neem meteen contact op met directeur Niko Struiksma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-51820097). Dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Zoeken