Heinrich Winter

Heinrich Winter

  • Functie: directeur

Prof.dr. Heinrich Winter is oprichter en mededirecteur van Pro Facto. Hij combineert zijn werkzaamheden voor Pro Facto met een parttime aanstelling als hoogleraar Bestuurskunde bij de vakgroep Staatsrecht, Bestuursrecht en Bestuurskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Zijn oratie ging over de bestuurlijke organisatie in het sociaal domein. Hij doceert onder meer in het bachelor- en masterprogramma van de opleiding Juridische Bestuurskunde, sinds september 2018 ook in de Engelstalige master Governance and Law in Digital Society aan de Campus Fryslân. Naast toezicht en handhaving is hij gespecialiseerd in bestuurskundig (evaluatie- en organisatie-) onderzoek en het algemene bestuursrecht (met als specialisatie de bezwaarschriftprocedure). Heinrich verzorgt cursussen en opleidingen en is kerndocent van de opleiding Publiek Strategie en Leiderschap van Academische Opleidingen Groningen.

Heinrich is vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Wold en Waard en voorzitter van de Raad van Toezicht van WIJ Groningen, de organisatie die voor de gemeente Groningen taken in het sociaal domein uitvoert.

Heinrich is te bereiken via 06-51510974 en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

linkedin  Heinrich op LinkedIn

Zoeken